Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Levesek
Levesek : Csirkés Ciorba leves

Csirkés Ciorba leves


CSIRKÉS CIORBA LEVES (ejtsd: Csiorba)

 

 

Hozzávalók:

3-4 db csirke felsőcomb

2-3 szál sárgarépa

1 szál petrezselyem gyökér

3 maréknyi zöldborsó (lehet friss, fagyasztott, konzerv)

3 maréknyi zöld paszuly* (lehet friss, fagyasztott, konzerv)

1 közepes fej vöröshagyma

Só, Vegeta, szemes bors

1 evőkanál őrölt piros fűszerpaprika

2 evőkanál Lestyán (zöld fűszer, a romániai ételek fő fűszere)

2-3 evőkanál BORS fűszerkeverék** (Pontos elnevezése a keveréknek. Ezzel savanyítjuk a levesünket de, ha nem találunk, ne legyünk elkeseredve, s ne lapozzunk tovább ezen a recepten, ugyanis helyettesíthető ecettel, teaízesítővel (4-5 db) vagy citromlével.)

Pici olaj.

 

Elkészítés:

A húst átnézzük, átmossuk, majd hideg, enyhén sós vízben feltesszük főni.

Az első, habos vizet leöntjük róla, majd ismét átmossuk a húsunkat. A csontot eltávolíthatjuk, s egyforma kockákra vághatjuk a húst, ízlés kérdése. A zöldségeket tisztítás után kisebb kockákra vágunk.

Egy nagyobb fazékban olajon üvegesre pirítjuk a kockázott vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, egy kávés kanál Lestyánt, kevés vizet adunk hozzá. A tűzre visszatéve hozzáadjuk a zöldségeket, pirítjuk pár percig. A húst is hozzáadjuk, azt is pirítjuk kissé, majd felöntjük vízzel, sózzuk. Ha már csendesen fő a levesünk, hozzáadhatjuk a zöldbabot és a borsót is. Ízesítsük a levesünket Vegetával, Lestyánnal.

Kb. 20-30 perc főzés után, mikor már puha a hús, savanyítsuk a levest (vagy a BORS fűszerkeverékkel, vagy ecettel, teaízesítővel, vagy citromlével). Hagyjuk még egyszer felforrni, majd a tűzről levéve szórjuk meg a tetejét Lestyánnal, és takarjuk le fedővel. Így az aromák jól átjárják a levest, s minden íz bent marad.

 

Tálaláskor tejfölt, ecetet, sót, erős paprikát és természetesen, friss kenyeret tegyünk az asztalra.

 

Ez egy tipikusan erdélyi étel, jó étvágyat kívánok hozzá!

 

 

 

A receptet, fotókat küldte: Marcosan-Molnár Mária, Canada, Winnipeg város

 

 

Csirkés Ciorba leves

 

 

 

Vissza

1 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2010.11.28. 10:59
csimbok ildikó

Ez az igazi változat, Csimbokildiamit keres az Erdélybe látogató...Ildikó 

 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés 


Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!