Málnás - meggyes pite
MÁLNÁS-MEGGYES PITE
Hozzávalók:
9 db tojás
12 kávés csésze cukor
5 kávés csésze olaj
6 kávés csésze tej
2 csomag sütőpor
18 kávéscsésze liszt
1 kg magozott meggy (mélyhűtött)
Fél kg málna (mélyhűtött)
(2 dl-es csészével mérünk.)
Elkészítés:
A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd majd hozzákeverjük a többi hozzávalót is. Egy nagyméretű, zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, megszórjuk a málnával és a meggyel, majd lassú tűzön süssük kb. 40 percig. Ha kész még melegen szórjuk meg porcukorral.
Ez a recept tripla adag, vagyis mindenből a háromszorosát vettem. Nagymamám receptje.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|
szia! szerintem ehez a sütihez nagyon sok a cukor 12 kávás csésze és 5 káváscsésze és ezeket 2dl pohárall mérve nagyon sok.