TORTÁk : Túrótorta őzgerinc formában |
Túrótorta őzgerinc formában
TÚRÓTORTA ŐZGERINC FORMÁBAN
Hozzávalók:
1 csomag Alsa, vagy dr. Oetker gyümölcskocsonya. (de bármilyen másféle is jó)
Gyümölcsök ízlés szerint
1,5 dl tej
2,5 kávéskanál étkezési zselatin
25 dkg tehéntúró
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
Babapiskóta.
Elkészítés:
A gyümölcskocsonyát a leírás szerint elkészítjük, és folpackkal bélelt őzgerincformába öntjük. A gyümölcskocsonyába lehet tenni ízlés szerint különféle gyümölcsszeleteket. Megvárjuk, amíg megdermed (ez kb. fél óra).
Az étkezési zselatint a tejjel elkeverjük, felforraljuk, majd folyósra hűtjük.
A túrót, a porcukorral (vagy édesítőszerrel) és a vajjal, a citrom reszelt héjával, a tejes zselatinnal összeturmixoljuk. (Ezt csak akkor kell elkészíteni, ha a formában a gyümölcszselé már megdermedt, mert a túrós krém gyorsan kemény lesz!)
A túrós keveréket a megdermedt zselatinra öntjük, és babapiskótákkal befedjük, a krémbe nyomkodva a piskótákat. Folpackkal letakarjuk, és hűtőbe tesszük.
Kb. fél nap alatt megpuhul a piskóta, ekkor tálcára borítjuk, és szeletelhetjük.
Érdemes rögtön dupla adagot készíteni!
Nagyon finom édesség!
A receptet, fotót küldte: Heim Zoltánné Winkler Ágnes, Budapest.
Vissza
|