Krémes
KRÉMES:
Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg liszt
15 dkg margarin
2 db tojás
3 evőkanál tejföl
Csipet só
1 kávéskanál ecet.
Krém:
30 dkg cukor
5 csomag vanília pudingpor
1,5 liter víz
7 db tojás fehérje
Porcukor a tetejére.
Elkészítés:
A süteményhez leveles tésztát készítünk, melynek receptjét a lakomáról vettem (franciakrémes receptjénél).
Két lapot sütünk, melyből az egyiket még melegen felszeleteljük, mert hidegen törik.
Ezután elkészítjük a krémet: 5 csomag vanília pudingport elkeverünk 3 dl vízzel. 1,2 liter vizet felfőzünk 20 dkg cukorral. Amíg a víz felfő, 7 tojás fehérjét kemény habbá verünk 10 dkg cukorral. Majd a felfőtt vízhez hozzáöntjük a pudingos keveréket, és nagyon sűrűre főzzük. Ha ez elkészült, akkor a felvert fehérjét a forró pudinghoz keverjük nagy, laza mozdulatokkal, majd rátesszük a leveles tésztára. Ezután a tetejére sorakoztatjuk a felszeletelt tésztát, és végül meghintjük porcukorral.
Hűtőben tároljuk. Jó étvágyat hozzá!
A receptet, fotót küldte: Csajbók Andrea, Nyíregyháza.
Vissza
|
Nagyon koszi,finom