Túróval töltött zsemle
TÚRÓVAL TÖLTÖTT ZSEMLE
Hozzávalók:
9 db zsemle (legjobb, ha kicsit száradt)
4 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
50 dkg tehéntúró
4 evőkanál cukor
1 db tojás sárgája
5 dkg mazsola (mosva, beáztatva)
Reszelt citromhéj
Kb. 5 dkg margarin (vaj).
Elkészítés:
A zsemlék tetejét levágjuk, kiszedjük a belsejüket, (kb. 1 cm falvastagságot megtartva), és félretesszük. A tejbe beletesszük az egyik vaníliás cukrot, és megmártjuk (nem áztatjuk) benne a kibelezett zsemléket, majd egy margarinnal (vajjal) kikent tepsibe sorakoztatjuk őket. Ezután megtöltjük mindegyiket a túró, cukor, vaníliás cukor, tojás sárgája, mazsola, reszelt citromhéj keverékével, melyhez hozzáadtuk a korábban félretett, és 1-2 percre tejbe áztatott, kifacsart zsemlebelet is. Végül megmártjuk a tejben a kalapokat is, melyeket ráhelyezünk a töltött zsemlékre.
A kalapokra apró margarin (vaj) darabokat teszünk, és közép meleg sütőben aranybarnára sütjük őket. Porcukorral meghintve tálaljuk.
A receptet, fotókat küldte: Csajbók Andrea, Nyíregyháza.
Vissza
|
Ez nagyon finom,csakis ajánlani tudom mindenkinek a figyelmébe :))