Karamellás sport szelet
KARAMELLÁS SPORT SZELET
Hozzávalók:
1 csomag szögletes háztartási keksz
Áztatáshoz:
1,5 dl tej
2 evőkanál cukor
Fél dl rum (gyerekek esetén 1 evőkanál rumaroma)
(Kávés ízesítés esetén: 1,5 dl tej, fél dl kávé, 2 evőkanál cukor)
Krém:
3 csomag főzős karamellás pudingpor
1 liter tej
0,5 l Hulala tejszín
4 nagy „Sport szelet” csokoládé.
Elkészítés:
A kocka alakú háztartási kekszet édesített tej és kávé, vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk, (ne ázzon szét!), majd egy közepes méretű tepsit kirakunk vele, úgy, hogy mindenhol fedje a tepsi alját.
A karamellás pudingport kevés hideg tejben elkeverjük, ízesítjük cukorral, és a többi tejben felfőzzük, hogy jó sűrű legyen (az utasítás szerint járunk el), és még forrón a kekszre öntjük.
A fél liter tejszint habbá verjük és a 3/4-ed részét a karamell puding tetejére tesszük, ha már kihűlt a pudingkrém.
A maradék tejszínbe beletesszük a sportszeleteket felolvasztva.
(A csokit mikróban lehet felolvasztani, de figyeljünk, kevés idő kell neki, mert karamellizálódik). Ez kerül a tetejére. Hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható. Nagyon finom!
A receptet, fotót küldte: Szem Lászlóné, Rózsika, Bácsbokod.
Vissza
|
Nekem az a problémám ezzel a sütivel,hogy amikor a forrós csokit hozzáöntöm a tejszínhez, a tejszín megolvad,nem lesz kemény, a csoki meg a hidegtől megszilárdul és darabok lesznek a tejszínben...És nem ilyen szép csokis a teteje,mint ami a képen van... :S Tudnál ebben segíteni?