Fekete rózsa
FEKETE RÓZSA
Hozzávalók:
Tészta:
60 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Pici szódabikarbóna
10 dkg vaj
30 dkg porcukor
1 db tojás
Tej.
Mákos krém:
2 dl tej
20 dkg darált mák
20 dkg liszt
25 dkg porcukor
10 dkg vaj.
Vaníliás krém:
2 csomag vaníliás főzős pudingpor
7 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg vaj
20 dkg porcukor.
Tetejére:
1 tábla tortabevonó csokoládé (gőz fölött felolvasztjuk, lehet egy kanál étolajat keverni hozzá, szép fényes lesz tőle.)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit tejjel összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk, és 5 részre osztjuk. Tepsi hátán 2 lapot megsütünk.
A mákos krém hozzávalóit összedolgozzuk. (Tejben felolvasztjuk a vajat, belekeverjük a lisztet, mákot, porcukrot.)
A 3 félretett tésztát külön-külön kinyújtjuk és megkenjük a mákos töltelékkel, s feltekerjük, mint a bejglit.
A tepsibe a 3 tekercset egymás mellé tesszük és összesütjük. Egyben kiborítjuk.
A vanília pudingot a tejjel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral kikeverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk.
Töltés:
Az alsó lapot megkenjük a vaníliakrém felével, rátesszük a mákos rudakat, majd a maradék vaníliakrémet rákenjük és a másik lapot pedig a tetejére rakjuk. Végül csokimázzal bevonjuk.
Szeletelni a rudakra merőlegesen kell, így lesz szép a rózsa.
Nagyon kiadós, finom, látványos sütemény!
A receptet, fotókat küldte: Szem Lászlóné, Rózsika, Bácsbokod.
Vissza
|
Helo. Még nem készitettem el, de kináltak belőle és nagyon finom. Karácsonyra az unokáknak lesz meglepi beigli helyett. köszike