| 		
		 
 Egyszerű túrófánk - sós
EGYSZERŰ TÚRÓFÁNK - SÓS 
  
Hozzávalók: 
25 dkg félzsíros túró  
25 dkg liszt  
1 csomag sütőpor  
1 doboz tejföl (175 gramm)  
4 db tojás 
Egy csipet só. 
  
Elkészítés: 
A túrót villával összetörjük, majd összedolgozzuk a tojásokkal, a tejföllel, és a sütőporos liszttel. Bő, nem túl forró olajba két teáskanál segítségével gombócokat szaggatunk a tésztából. Szép aranybarnára sütjük őket. Papírtörlőre szedve felitatjuk a felesleges olajat. A fánkok sülés közben megdagadnak, és megfordulnak. Gyorsan sülnek. 
  
  
Frissen tálaljuk felvágottak, vagy krémek, saláták mellé – pld. körözött mellé kiváló. 
 
  
  Vissza 
 |