Fasirt kolbásszal, és tojással töltve
FASIRT KOLBÁSSZAL, ÉS TOJÁSSAL TÖLTVE
Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús (sertéslapocka)
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 db nyers tojás,
2 db száraz zsemle
1 dl tej
2-3 db főtt kemény tojás
Kb. 15 cm parasztkolbász
Só, frissen őrölt bors, pirospaprika, majoranna
2 evőkanál zsír, vagy olaj.
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. A zsemléket kockára vágjuk, tej és víz keverékében beáztatjuk, majd kinyomkodjuk. 2 db tojást keményre főzünk, meghámozzuk.
Egy keverőtálba tesszük a darált húst, a kinyomkodott zsemléket, a langyos, dinsztelt vöröshagymát, a nyers tojást, és belereszeljük a fokhagymát is. Ízlés szerint fűszerezzük, majd jó alaposan összegyúrjuk.
Zsírozott, vagy olajozott tepsire fektetjük a húsmassza felét (téglalapra igazítva), az egyik felére tesszük a parasztkolbászt, a másik felére a főtt tojásokat. A maradék húsmasszával befedjük, cipót formázunk. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Tálalhatjuk melegen valamilyen burgonyával, idénysalátával, franciasalátával, de hidegen is finom.
Ez a töltési eljárás azért praktikus, mert így nincs vita: lehet válogatni, ki milyen tölteléket szeret.
Vissza
|