TORTÁk : Almás, barackos gyümölcstorta |
Almás, barackos gyümölcstorta
ALMÁS-BARACKOS GYÜMÖLCSTORTA
Hozzávalók:
Tészta:
15 db tojás
15 evőkanál cukor
15 evőkanál liszt
Vaj a tepsi kikenéséhez, liszt a szórásához.
Krém:
1,5 liter tej
4 csomag vaníliás pudingpor
1 db margarin (25 dkg)
15 evőkanál kristálycukor
Töltelék:
1,5 kg alma
Fél kg főtt őszibarack
Tetejére:
Tejszínhabpor (nekem fél kg kellett, mert díszítettem) tejjel vagy vízzel felverve.
Elkészítés:
A szokásos módon megsütjük a piskótalapokat:
5 tojássárgáját kikeverjük 5 evőkanál cukorral. Hozzákeverjük az 5 púpozott evőkanál lisztet, végül az 5 tojásfehérje felvert kemény habját óvatosan beleforgatjuk. Vajazott, lisztezett, (39x28 cm) tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük. Még két ilyen piskótalapot sütünk.
Elkészítjük a krémet: A pudingot és a cukrot elkeverjük kevés hideg tejjel, majd hozzákeverjük a forralt tejhez. Addig keverjük, míg be nem sűrűsödik. Mikor kihűlt kikeverjük a margarinnal.
Az almát megpucoljuk, cikkekre vágjuk, majd cukorral, kevés vízben kompótot főzünk belőle. Ugyan így a barackból is kompótot főzünk (ha van készen, befőttünk, akkor nem kell vele bíbelődni). Mikor kész leszűrjük a gyümölcsök levét.
Összeállítás: A gyümölcsöket az első piskótára helyezzük, rá a krémet, majd piskóta, ismét gyümölcsök és krém. Végül befedjük a harmadik piskótával, amire kerül a tejszínhabdíszítés.
Ugyan így készíthetjük más gyümölcsökkel is, pld. az utolsó képen lévő torta 2 kg friss eperrel készült, itt az epret, nyersen használjuk a tortához.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|