Burgonyás pogácsa Ágitól
BURGONYÁS POGÁCSA ÁGITÓL
Hozzávalók:
75 dkg liszt
5 dkg libazsír
25 dkg Rama margarin
25 dkg főtt, áttört burgonya
3 dkg élesztő
3 dl tej
1 kávéskanál cukor
1,5 evőkanál só
3 db tojás.
Elkészítés:
A lisztet a zsírral, margarinnal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a langyos főtt és áttört burgonyát, a sót, 2 db tojást, valamint az 1 dl cukros tejben felfuttatott élesztőt. Az egészet összekeverjük, a maradék tejet apránként hozzáadva jól kidolgozzuk.
Cipót formálunk belőle, letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük (1,5 óra). Lisztezett nyújtólapon 2 cm vastagra kinyújtjuk, tetejét bevagdossuk keresztben, kiszaggatjuk és két tenyerünk között kicsit megsodorgatjuk őket. Vajazott tepsibe rakjuk, kb. fél órát még pihentetjük. Végül egy enyhén felvert, picit sózott tojással megkenjük, és forró sütőben világos aranyszínűre megsütjük.
Nálam 63 db pogácsa született, közepes méretű pogácsaszaggatóval, 2 tepsis adag. Sütés közben dagadni fog még, erre érdemes odafigyelni.
Egy fantasztikusan puha, finom, könnyű pogácsa recept, nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek, köszönet érte Áginak!
Vissza
|
Szeretnem megkerdezni, hogy hany fokos az a forro suto? Es a liszt az milyen tipusu? Koszonom Zuzana