Kakaós beigli, diós beigli
KAKAÓS BEIGLI, DIÓS BEIGLI
Hozzávalók:
5 dkg élesztő
1 dl tej
1 evőkanál cukor
1,20 dkg liszt
1 kiskanál só
25 dkg margarin
10 dkg zsír
2 dl langyos víz.
Kakaós töltelék:
20 dkg kakaópor
40 dkg cukor
5-6 evőkanál olaj a locsoláshoz.
Diós töltelék:
30 dkg darált dió
20 dkg cukor
1 kis zacskó fahéj (5 gramm)
10 dkg mazsola
5-6 evőkanál olaj a locsoláshoz.
Kenéshez:
2 db tojás.
Elkészítés:
Felfuttatjuk az élesztőt 1 dl tejben cukorral, és egy evőkanál liszttel, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Puha, könnyű tésztát kell kapnunk.
Kb. Fél órát kelesztjük, majd 5 részre osztjuk.
2 rúd tésztát diós töltelékkel, 3 rudat kakaós töltelékkel töltünk meg.
Diós töltelék:
Összekeverünk 20 deka cukrot, a darált diót, a fahéjat és az előre beáztatott, lecsepegtetett mazsolát. Ezzel a töltelékkel szórjuk meg jó vastagon a tésztát, meglocsoljuk olajjal, és feltekerjük, zsírozott tepsire fektetjük.
Kakaós töltelék:
A cukrot a kakaóval elkeverjük, 3 felé osszuk, és három kinyújtott tésztára szórjuk. Meglocsoljuk olajjal, és zsírozott tepsire fektetjük.
Végül a rudak tetejét megkenjük kissé felvert tojással, villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozhasson sütés közben. 200 C fokos sütőben szép pirosra sütjük.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság
Vissza
|
Gyanitom hogy 1.2 dkg liszt nem esz eleg a tesztahoz
Szia! Köszönöm, hogy szóltál! Üdv: Gyöngyi (a szerk.)