Rántott sajtgolyók
RÁNTOTT SAJTGOLYÓK
Hozzávalók:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
1 csipet só
1 csipet reszelt szerecsendió
2 dl tej
10 dkg reszelt sajt (Trappista)
Grill fűszerkeverék (ízlés szerint, 1 kávéskanálnyi)
Liszt
2 db tojás
Kukoricapehely (Corn flakes összemorzsolva, vagy turmix géppel őrölve)
Zsemlemorzsa.
Elkészítés:
A vajon megfuttatjuk a lisztet, felengedjük a tejjel, ízesítjük. (Besamelmártást készítünk). Hozzáadjuk a reszelt sajtot, elkeverjük, és hűtőbe téve alaposan lehűtjük. Vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk, és bepanírozzuk: Először lisztbe, majd felvert, enyhén sózott tojásba, végül morzsolt kukoricapehelybe (vagy zsemlemorzsába) forgatjuk. Tegyük újra hűtőszekrénybe, vagy fagyasztóba fél órára.
Bő, forró olajban világos aranyszínűre sütjük. Ebből a mennyiségből kb. 30 db golyónk lesz.
Frissen, azonnal tálaljuk tartármártással. Körete lehet petrezselymes rizs, hasábburgonya.
Megjegyzés:
Ha biztosak akarunk lenni abban, hogy a sajt nem fog kifolyni, panírozzunk duplán: az első panírozás után újra forgassuk meg a gombócokat tojásban, majd a kukoricapehelyben (zsemlemorzsában).
Remekül lehet fagyasztani, vendégváró falatkának is nagyon finom. Sütés előtt 15 perccel vegyük ki a fagyasztóból, hogy a sajtkrém is kellően átforrósodjon a sütés alatt.
Vissza
|
Hajni, csak ügyesen, én szurkolok! Mesélj majd!