Pulykafasirt
PULYKAFASIRT
Hozzávalók:
Fél kg pulykamell darálva
2 db zsemle
1 dl tej
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
Só, bors, őrölt pirospaprika, majoranna, Vegeta ételízesítő
Zsemlemorzsa
Olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A zsemléket kockákra vágjuk, leöntjük tej és víz keverékével, áztatjuk, majd kicsavarjuk. Hozzáadjuk a darált húst, a nagyon pici kockákra vágott vöröshagymát, a reszelt fokhagymát és a tojást. Fűszerezzük, és alaposan összegyúrjuk. Vizes kézzel gombócokat formázunk (ebből a mennyiségből 13 gombóc lesz). Prézlibe megforgatjuk, majd serpenyőben, másfél ujjnyi olajon szép piros-ropogósra sütjük.
Tálalhatjuk frissen burgonyával, zöldséges rizzsel, salátával, vagy savanyúsággal, de főzelékre feltétként is remek választás.
Hidegen, majonézzel megkent kenyérre szeletelve, sajttal, uborkával is nagyon finom uzsonna, vagy vacsora lehet.
Vissza
|