Margarinos sós kifli
MARGARINOS SÓS KIFLI
Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dkg élesztő
1 kiskanál cukor
1 evőkanál só + a szóráshoz
2 dl tej
2 dl víz
2 evőkanál disznózsír
Negyed margarin (6,25 dkg)
1 db tojás.
Elkészítés:
A cukorból 2 ujjnyi tejből és 1 evőkanál lisztből kovászt készítünk, majd a többi hozzávalóval együtt puha tésztát gyúrunk, a tojás kivételével.
Kelesztjük minimum 15 percet, de ha többet kelesszük (1 órát), még finomabbak lesznek. A megkelt tésztát 4 részre osztjuk, köröket nyújtunk belőlük, majd mindegyiket 8 részre vágjuk. Kifliket sodrunk. Összesen 32 kiflink lesz. Tepsire ültetjük őket. Megkenjük tojással, megszórjuk sóval és mindegyik tetejére teszünk egy kis téglalapra vágott margarint.
Forró sütőben szép pirosra sütjük.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|
Gratulálok!Nagyon jó a recept.Nemrég sült ki az első adag és nagy sikere volt.Annyit változtattam rajta,hogy a tetejét megyszórtam reszelt sajttal.
További szép napot!Betty