Sós gombócok
SÓS GOMBÓCOK
Hozzávalók:
1 kg másnapos kenyér
6 db egész tojás
50-60 dkg szalámi
20 deka szalonna
20 dkg kész zacskós gomba(felszeletelve)de el is maradhat a gomba
3-4 dl tej
Só, bors, Vegeta ételízesítő - ízlés szerint
10 dkg prézli illetve kenyérmorzsa.
Elkészítés:
A kenyeret apró kockákra vágjuk. A szalámit és szalonnát is kis kockákra vágjuk és saját zsírjukban kicsit megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a kenyeret és a többi hozzávalót, majd leöntjük annyi tejjel, hogy jól gyúrható masszát kapjunk. Kis gombócokat formázunk belőle, megforgatjuk kenyérmorzsában és forró olajban kisütjük. Kb. 36 gombóc lesz belőle.
Gyorsan elkészíthető, laktató étel. Lehet mellé köretként tálalni krumplipürét, de önmagában is finom.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|