Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
TORTÁk
TORTÁk : Manci torta

Manci torta


MANCI TORTA

 

Hozzávalók:

(3,5 dl-es bögrével mérünk)

1 bögre darált dió (10 dkg)

1 bögre liszt

1 bögre kristálycukor

1 csomag sütőpor

1 csipet só

2 db tojás

1 bögre tej (2,8%-os zsírtartalmú)

 

Csokoládékrém:

2.5 dl habtejszín

1 tábla étcsokoládé (most Boci volt, 50%-os kakaótartalommal)

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor (a turbósításhoz)

1 tasak vaníliás cukor

1 evőkanál kristálycukor (ízlés szerint).

Kb. 20 szem rumos meggy félbe vágva.

 

Bevonáshoz:

5 dkg vaj

1 tábla étcsokoládé (9 gramm), vagy: 1 tasak Dr. Oetker csokoládé tortabevonó.

 

Díszítéshez:

2 dl habtejszín

1 evőkanál porcukor (ízlés szerint)

1 tasak habfixáló por.

 

Elkészítés:

Egy 20 x 28 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a diót megdaráljuk, a sütőt bekapcsoljuk. Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a diót, a lisztet, a sütőport, a cukrot, egy csipet sót. A tojásokat habverővel kissé felverjük, hozzáadjuk a tejet, majd a száraz hozzávalókhoz öntjük. Elkeverjük, és a tepsibe öntjük. 30-35 perc alatt, 200 C fokon, alsó-felső állásnál szép aranybarnára sütjük (tűpróba).

 

A krémhez való tejszínt egy gyorsforralóban jól felmelegítjük (nem kell forralni), a tűzről lehúzva habverővel hozzákeverjük a darabokra tördelt csokoládét. Adunk hozzá 2 evőkanál kakaóport, 1 evőkanál porcukrot, a vaníliás cukrot. Lehűtjük. (Ha jobb minőségű, - 70-80 %-os a csokoládé, akkor nem kell kakaóporral felturbózni.)

 

A díszítéshez a tejszínt mixerrel félkeményre felverjük, hozzáadjuk a porcukrot, a habfixálót, és jó kemény habot készítünk. Habzsákba téve a hűtőbe tesszük.

A lehűlt csokoládékrémet mixerrel keményre felhabosítjuk.

 

Eddigre kihűlt a tortalap is, így vízszintesen 3-ba vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a csokoládékrémmel, félbe vágott rumos meggyszemeket nyomkodunk a krémbe. A középső lapot rátesszük, megismételjük a műveletet. A harmadik lapot rátesszük, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

 

A csokoládé bevonathoz a vajat gyorsforralóban felolvasszuk, lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a darabokra tördelt csokoládét, és a kihűlt tortára öntjük. Elsimítjuk, hagyjuk megdermedni. Végül a már kész tejszínhabbal díszítjük.

 

A csokoládé bevonat készítését megúszhatjuk, ha egy kész tortabevonót veszünk Dr. Oetkertől, azt csak forró vízbe kell állítani míg folyékony lesz. Ha a habdíszítéshez sincs kedvük, akkor szórjuk meg porcukorral a tortánkat – így is finom és kapós lesz! A meggyet is el lehet hagyni, akkor egy egyszerűbb tortát kapunk.

 

Ez a csokoládékrém tulajdonképpen Trüffel krém (tejszín, csokoládé, vaníliás cukor).

 

Nálam „alap” ez a torta, sütemény, nagyon sokszor elkészítettem már, több variációban – a tészta és krém egyszerűsége lenyűgöző. A szomszédasszonyom nővére diktálta le egyszer ezt a bögrés süti alapot, ezt variáltam tovább. A nevet is ezért adtam, Mancinak hívják. Azoknak ajánlom ezt a tortát, akik nagyon szeretik a csokoládét!

 

 

 

Itt egy másik alaklommal készített torta, ebben nincs meggy, és dr. Oetker a csokibevonat rajta:


 

Vissza

4 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2011.02.08. 14:38
Hajnika

Nagyon jól néz ki! Ki fogom próbálni! 

Idézet
2011.02.08. 18:26
Gyöngyi - (a szerk.)

Sok sikert kívánok, mesélj majd, milyen lett? Szerintem elronthatatlan, már páran kipróbálták:)

Idézet
2011.03.08. 14:15
Hajnika

Szia Gyöngyi. Sajnos csak nemrégiben sikerült ezt tortát megcsinálnom, de nagyon finom lett. Mivel nagy tepszim van, na meg vagyunk is hozzá, meg még sohasem vágtam piskótát ketté (nem tudom, nem sikerül) ezért az adagot megháromszoroztam. Nagy sikere lett, hamar elfogyott. Könnyű volt elkészíteni. Most kisebbik lányom szülinapjára készülök és szeretnék valami újjal előállni.      Néztem már más gasztrooldalakat is, de szerintem ez a legjobb, családi hangulata van.

Kedves Hajnika! Nagyon örülök, hogy sikerült elkészíteni, és ízeltt a családnak ez az egyszerű torta:) Köszönöm a dícséretet - itt együkünk se szakács - vagy cukrász, de mégis, a családunk respektálja az igyekezetünket, hogy nap mint nap igyekszünk finomat varázsolni az asztalra.  
További jó sütést-főzést, jó böngészést kívánok! Üdvözelettel: Gyöngyi

Idézet
2011.06.29. 14:36
amarillisz

En is kiprobaltam! hat akarmilyen egyszeru is elkesziteni ezt a tesztat valahogy nekem megsem sikerult! olyan lett mint a gumi! pedig mindent ugy csinaltam ahogy a receptben le van irava, mintha suletlen lenne, pedig annyit sutottem, hogy az alya mar meg is egett! vegul a lapbol kokuszos martogatost csinaltam, ugy meg valahogy meg lehetett enni!!! A krem viszont nagyon finom lett azota mar tobbszor is elkeszitettem es piskotahoz hasznalom! dehat ez a tortalap vmi szornyuseg kedves Gyongyi! amilyen konnyen elkeszitheto ez olyan rossz, bocsajtsd meg az oszintesegemet! Amugy Gratulalok az oldalhoz remek lett!ugyes!!

Kedves Amarilisz! Gumi??  El vagyok keseredve, szomorú lettem..
Arra tudok tippelni, hogy a tésztát túlkeverhetted.. Csak annyira szabad gyorsan összekeverni a száraz és nedves hozzávalókat, hogy ne legyenek lisztszigetek, mint a galuskánál! A sütőajtót se szabad kinyitni idő előtt, ez is hiba lehet. A túlsütés se tesz jót..

Én már annyiszor sütöttem, variáltam ezt tésztát, hogy még, és mindig sikerült. Végtelenül sajnálom, hogy Neked nem jött össze..
Az nem baj, hogy őszinte vagy, sőt még köszönöm is!
Remélem nem szegte azért kedved a kudarc, és sütsz még majd sok-sok finomságot! Üdvözlettel: Gyöngyi

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés 


Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!