Rántott gombafejek tartármártással
RÁNTOTT GOMBAFEJEK TARTÁRMÁRTÁSSAL
Hozzávalók:
(Kivételesen nem írok mennyiségeket, ez igazán ízlés dolga, ki mennyi gombát akar enni, előétel-e, vagy főétel, stb.)
Gomba
Liszt
Tojás
Zsemlemorzsa
Só.
Elkészítés:
Gyors, egyszerű, finom. Semmi különös nincs a receptben, mindenki tud ilyet készíteni. A gombafejeket folyó víz alatt gyorsan, de alaposan megmosom, az értékes héját nem hámozom le! Lisztbe forgatom, felvert tojásba mártom, (a tojást sózom, egy csipet Vegetát is teszek bele), majd prézliben is megforgatom, végül nem túl forró olajban szép pirosra sütöm. A gombaszárakat le lehet fagyasztani, később levesbe, vagy meleg szendvics készítéséhez kiváló.
Frissen, tartármártással, és rizzsel tálalom.
Tartármártás:
Majonéz, tejföl, mustár, citromlé, cukor, frissen őrölt bors (fehér bors).
Tipp: Panírozás után a hűtőbe teszem a gombafejeket kicsit pihenni - így kevésbé fröcsköl az olajban a sütéskor.
Vissza
|