Országút
ORSZÁGÚT
Hozzávalók:
15 dkg zsír
3 db tojás sárgája
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kristálycukor
3 dkg élesztő
50 dkg liszt
2 dl tej.
Töltelék:
40 dkg dió
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1,5 dl tej
3 db tojásfehérje.
Baracklekvár a kenéshez.
Elkészítés:
A zsírt a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, és a cukros tejben felfuttatott élesztőt. Közepesen lágy tésztát készítünk, majd pihentetjük.
Míg pihen a tészta, elkészítjük a tölteléket: A darált diót a tejjel leforrázzuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük és a diós masszához keverjük.
A tésztát kb. fél óra kelesztés után 3 részre osztjuk, 3 országút lesz belőle. Egyenként kb. 35 x 25 cm –es téglalapra nyújtjuk. Hosszában középre halmozzuk a diós töltelék 1/3 részétet, a két szélét megkenjük lekvárral, és a lekváros részeket kétoldalt feltekerjük. Zsírozott, vagy sütőpapírral bélelt tepsiben 180 C fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
A receptet, fotókat küldte: Szem Lászlóné (Rózsika), Bácsbokod.
Vissza
|