Lecsó (Gyuvecs)
LECSÓ (GYUVECS) - Köret
Hozzávalók:
4 db TV paprika
6 db paradicsom,
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5-6 bámia (aki nem ismeri, elhagyhatja, de különösen jó ízt ad)
3-4 evőkanál rizs, vagy tarhonya
2 evőkanál olaj
1-2 kávéskanál cukor, só, bors, Vegeta (ízlés szerint)
Késhegynyi bazsalikom.
Elkészítés:
A paprikát felszeleteljük csíkokra, a bámiát felkarikázzuk és a felforrósított olajban átforgatjuk. Közben sózzuk, lefedjük, hogy párolódjon, süljön, de ne égjen meg. 6-8 percig így pároljuk, addig a paradicsomokról lehúzzuk a bőrét, felkockázzuk és hozzáadjuk a paprikához. Borsozzuk, Vegetát adunk hozzá, a cukrot bele tesszük, és késhegynyi bazsalikommal ízesítjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak (alig) ellepje, de ne többel. Letakarva együtt főzzük néhány percig, majd a vöröshagymát vékony cikkekre szeleteljük, a fokhagymát apróra vágjuk is hozzáadjuk a lecsóhoz. Így együtt főzzük néhány percig, majd hozzá adjuk a rizst, vagy tarhonyát, és felöntjük forró vízzel (a rizsnek a dupla mennyiségével) és készre főzzük. Az egész kb. 30 perc alatt kész van.
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, és lánya, Alijevity (Juhász) Csilla, Szabadka, Vajdaság.
Vissza
|
Nagyon finom de mi úgy hívjuk rizses lecsó ,,csak szeretném meg kérdezni hogy mit jelent ( bámia) mert nem tudom arra gondolok hogy talán táj jellegű szó de különben köszönjük a kedvességedet a lecsó az egy nagyon finom nyári eledel puszi mindenkinek Frischné Erzsike