Banános-körtés sütemény
BANÁNOS-KÖRTÉS SÜTEMÉNY
Hozzávalók:
Tészta:
10 tojásos piskóta
6 db banán
4 db körte
Citromlé.
Krém:
3 csomag vaníliás puding
1 süteménybe való margarin (Rama margarin)
9 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál liszt
1,2 liter tej.
Tetejére:
5-6 csomag tejszínhab por.
Elkészítés:
A szokásos módon piskótatésztát készítünk 10 tojásból. A tésztájába belekeverjük a felkarikázott banánt, a tetejére a megpucolt, cikkekre vágott körtét a nyers tészta tetejére rakjuk. Az így elkészített piskótát egy nagyobb méretű, margarinozott, lisztezett tepsiben kisütjük. A körtéket és banánokat mielőtt a tésztába tennénk, meglocsoljuk kis citromlével, hogy később NE barnuljanak meg.
Krém: A pudingot, cukrot és lisztet a szokásos módon megfőzzük a tejben, majd ha kihűlt, kikeverjük a margarinnal. Ezt a krémet kenjük a gyümölcsös piskóta tetejére.
A tetejét tejszínhabbal díszítjük: A tejszinhab port kikeverhetjük tejjel, vagy vízzel és ezt kenjük a sütemény tetejére.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|