Káposztasaláta
KÁPOSZTA SALÁTA
Hozzávalók:
1 közepes fej káposzta,
Só, bors, cukor, ecet, olaj.
Elkészítés:
A káposztát szép vékonyra szeleteljük, (gyaluljuk). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, 1-2 kávéskanál cukrot teszünk rá, ecetet is ízlés szerint, 1 evőkanál olajat is öntünk rá.
Ezt kézzel jól összekeverjük (az olajtól megadja magát a káposzta és selymessé válik).
Vizet nem öntünk alá! Maga a káposzta enged annyi levet, ami elegendő egy salátához.
Hideg helyen érleljük össze az ízeket, majd tálalás előtt még egyszer átforgatjuk, díszíthetjük paradicsom, paprika cikkekkel.
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka, Vajdaság.
Vissza
|
Nagyon örülök, hogy ide találtam, mert ezek az ízek a gyermekkoromra emlékeztetnek. Szinte a számban érzem amikor olvasom. Köszönöm a Szerkesztőnek Gyöngyikének és azoknak akik a recepteiket velem is megosztották.
Jetasa
Szeretettel üdvözöllek, és örülök, hogy tetszenek a receptjeink:)) Leld sok örömöd bennük! Gyöngyi (a szerk.)