| 		
		 
 Káposztasaláta
KÁPOSZTA SALÁTA 
  
  
Hozzávalók: 
1 közepes fej káposzta, 
Só, bors, cukor, ecet, olaj. 
  
  
Elkészítés: 
A káposztát szép vékonyra szeleteljük, (gyaluljuk). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, 1-2 kávéskanál cukrot teszünk rá, ecetet is ízlés szerint, 1 evőkanál olajat is öntünk rá. 
Ezt kézzel jól összekeverjük (az olajtól megadja magát a káposzta és selymessé válik). 
Vizet nem öntünk alá! Maga a káposzta enged annyi levet, ami elegendő egy salátához. 
Hideg helyen érleljük össze az ízeket, majd tálalás előtt még egyszer átforgatjuk, díszíthetjük paradicsom, paprika cikkekkel. 
  
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka, Vajdaság. 
  
  Vissza 
 | 
Nagyon örülök, hogy ide találtam, mert ezek az ízek a gyermekkoromra emlékeztetnek. Szinte a számban érzem amikor olvasom. Köszönöm a Szerkesztőnek Gyöngyikének és azoknak akik a recepteiket velem is megosztották.
Jetasa
Szeretettel üdvözöllek, és örülök, hogy tetszenek a receptjeink:)) Leld sok örömöd bennük! Gyöngyi (a szerk.)