Rebarbara szósz
REBARBARA SZÓSZ
Hozzávalók:
30-50 dkg rebarbara
1 evőkanál olaj
4 evőkanál cukor
Víz.
Elkészítés:
A szép bordó rebarbara (ezek a kifejlettek) szárakat megtisztítjuk (lehúzzuk a vékony felső réteget róla), majd felkockázzuk.
Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a rebarbara kockákat, megcukrozzuk, átforgatjuk az olajon, és rögtön felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 10-15 percig főzzük, ez idő alatt szálaira hullik szét a kockára vágott rebarbara és ezzel kész is, nem kell sűríteni, esetleg utána édesíteni, mert ez valójában eléggé savanyú köret. Hidegen finomabb, mint melegen, pecsenye húsok mellé kínáljuk (aki szereti az édes-savanyú, és sós ízvilágot azoknak ajánlom).
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka, Vajdaság.
Vissza
|