Zöldborsófőzelék
ZÖLDBORSÓFŐZELÉK
Hozzávalók:
Fél kg fejtett zöldborsó
1 szál sárgarépa - felkockázva
Apróra vágott petrezselyemzöld, vagy kapor –ízlés szerint
Diónyi vöröshagyma szintén apróra vágva
Só, bors, ételízesítő (Vegeta) ízlés szerint
2 kávéskanál cukor
2 evőkanál olaj
2 kávéskanál liszt.
Elkészítés:
Az olajat felforrósítani, belerakni a zöldborsót, sárgarépát, felaprózott vöröshagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, átforgatni a forró olajon, majd hozzáadni a fűszereket (só, bors, Vegeta, cukor). A lángot lejjebb vesszük, öntünk alá kevés vizet és fedővel letakarva puhára pároljuk, időnként megkeverjük.
Amikor minden megpuhult, öntünk alá még kevés vizet, hogy majdnem ellepje, a lisztből habarást készítünk, ezzel besűrítjük.
Megjegyzés:
Az Anyukám kaprot használt a petrezselyemzöld helyett, tett még bele kockára vágott krumplit is. A sárgarépát és vöröshagymát ő is használta, és ezeket párolta együtt, majd a végén a habarásba tett még pirospaprikát is, hogy „színe” is legyen. Az ifjúság nálam inkább a petrezselyemzöldjével való ízesítést jobban kedveli, így én is erre tértem át az évek folyamán.
A receptet, fotót és megjegyzést küldték: Juhász Ilonka és lánya, Alijevity (Juhász) Csilla Szabadka, Vajdaság.
Vissza
|