Krémes kocka
KRÉMES KOCKA
Hozzávalók:
Tészta:
6 db tojás fehérje
30 dkg porcukor
30 dkg pörkölt –darált mogyoró, vagy dió
Krém:
6 db tojássárgája
6 evőkanál cukor
7-8 dkg főzőcsokoládé
1 csomag vaníliás cukor
2-3 evőkanál tej
25 dkg margarin.
Öntet:
10 dkg csokoládé
5 dkg margarin.
Elkészítés:
A tojásfehérjét felverjük kemény habnak, hozzáadjuk a porcukrot, tovább verjük, míg elolvad a masszában a cukor, majd hozzákeverjük a 30 dkg pörkölt- darált mogyorót, vagy diót.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük (28 x 32 cm) és lassú tűzön sütjük, nehogy megégjen a mogyoró-dió, mert keserű lesz.
Krém: A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral. A tejet felmelegítjük és felolvasszuk benne a csokoládét. Összekeverjük a masszákat, és gőz felett sűrűre főzzük. Amikor kihűlt belehabosítjuk a margarint.
Rákenjük a kihűlt diós lapra.
Tetejére csoki mázat öntünk. Ha megdermedt, kockára darabolva tálaljuk.
A receptet, fotókat küldte: Juhász Ilonka és lánya, Alijevity (Juhász) Csilla, Szabadka, Vajdaság.
Vissza
|