Túrófánk
TÚRÓFÁNK
Hozzávalók:
25 dkg liszt
20 dkg vaj vagy Rama margarin
25 dkg tehéntúró
2 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg cukor.
Elkészítés:
A hozzávalókból alaposan kidolgozott tésztát gyúrunk. Fél óráig pihentetjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Én a közepét is kiszúrom így a sütéskor nagyon könnyű lesz.
Forró olajban világosra sütjük, majd porcukorral megszórjuk.
Tálaláskor lekvárral is kínálhatjuk, amibe a fánkokat mindenki magának mártogathatja: Felmelegítjük a lekvárt, és o,5 dl rummal összekeverjük. Így tálalva különösen finom ez az egyszerű édesség.
A receptet, fotót küldte: Szem Lászlóné, Rózsika, Bácsbokod.
Vissza
|