Mediterrán ízesítésű sajtos tallér
MEDITERRÁN ÍZESÍTÉSŰ SAJTOS TALLÉR
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg Rama margarin
10 dkg reszelt trappista sajt
1 csomag sütőpor
2 db tojás
1 teáskanál só
Kevés oregano és zöldfűszeres olajból egy evőkanállal. (ez adja mediterrán ízt)
Régebben lehetett kapni Maggi mediterrán ételízesítőt, ami nagyon finom volt, de limitált kiadás volt, mostanában nem látom az üzletekben.
Elkészítés:
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, beleszórjuk a többi hozzávalót, és ha még nem áll össze a tészta, 1 kanál tejfölt is teszünk hozzá.
Kis golyókat formázunk és megsütjük.
A receptet, fotót küldte: Szem Lászlóné (Rózsika), Bácsbokod.
Megjegyzés:
Mediterrán fűszerek: Babérlevél, Bazsalikom, Kakukkfű, Oregano, Rozmaring. Közös tulajdonságuk, hogy az ízüket egy-két perces főzési-sütési idő után eresztik ki a legjobban. Frissen egy mozsárban összetörve kevés sóval és olívaolajjal a maximális zamatot lehet elővarázsolni.(MGGy. a szerk.)
Vissza
|