Csirkecombok hagymaágyon
CSIRKECOMBOK HAGYMAÁGYON
Hozzávalók:
4-5 db alsócomb
4-5 db felsőcomb (filézett)
6 db jó nagy fej vöröshagyma
15 dkg bacon (nyers, füstölt szalonna)
Olaj
Fokhagyma granulátum
Csirke fűszer só
Só, bors, őrölt pirospaprika.
Elkészítés:
A combokat sózzuk, borsozzuk be, és szórjuk meg pirospaprikával. A felforrósított olajban hirtelen pirítsuk meg a combok mindkét oldalát.
A szalonna felével béleljük ki a tepsit, szórjuk rá a felkarikázott hagyma felét, erre fektessük rá a combokat, szórjuk meg a fokhagyma granulátummal, és a csirke fűszer sóval. Tegyük rá a hagyma másik felét is, sózzuk, borsozzuk, és takarjuk be a maradék szalonnával. Öntsünk alá kb. 2 dl vizet, fóliázzuk le, és 180 C fokon, 50-60 percig sütjük, majd a fóliát levéve 200 C fokon addig sütjük, míg a szalonna szépen megpirul.
Gombás rizzsel tálaljuk.
A receptet, fotókat küldte: Heringné Kabdebó Klára, Pécs.
Vissza
|