| 
 Grízes tésztaGRÍZES TÉSZTA   Hozzávalók: 50 dkg (rövidmetélt) száraztészta 1-2 evőkanál olaj 3 dl búzadara 1 dl víz Só Tálaláshoz cukor, baracklekvár.     Elkészítés: Sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük. Egy nagyobb edényben az olajat felhevítjük, beletesszük a búzadarát, és állandó kevergetés mellett pirítjuk. Lassan indul a barnulás, de aztán begyorsul, ne égessük meg, csak kapjon szép barna színt. Ha szép aranybarna, felöntjük kb. 1 dl meleg vízzel, gyorsan elkeverjük, elzárjuk alatta a hőt. Lefedjük, és hagyjuk puhára párolódni. Néhány perc múlva villával óvatosan megkeverjük, és a kifőtt, lecsepegtetett tésztát rátesszük, összekeverjük.   Cukorral megszórva. baracklekvárral tálaljuk.     A receptet, fotót küldte: Csajbók Andrea, Nyíregyháza.    Vissza |