Grízes tészta
GRÍZES TÉSZTA
Hozzávalók:
50 dkg (rövidmetélt) száraztészta
1-2 evőkanál olaj
3 dl búzadara
1 dl víz
Só
Tálaláshoz cukor, baracklekvár.
Elkészítés:
Sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük.
Egy nagyobb edényben az olajat felhevítjük, beletesszük a búzadarát, és állandó kevergetés mellett pirítjuk. Lassan indul a barnulás, de aztán begyorsul, ne égessük meg, csak kapjon szép barna színt. Ha szép aranybarna, felöntjük kb. 1 dl meleg vízzel, gyorsan elkeverjük, elzárjuk alatta a hőt. Lefedjük, és hagyjuk puhára párolódni. Néhány perc múlva villával óvatosan megkeverjük, és a kifőtt, lecsepegtetett tésztát rátesszük, összekeverjük.
Cukorral megszórva. baracklekvárral tálaljuk.
A receptet, fotót küldte: Csajbók Andrea, Nyíregyháza.
Vissza
|