Rakott zöldbab
RAKOTT ZÖLDBAB
Hozzávalók:
70 dkg zöldbab
50 dkg darált pulykahús
2 zacskó gyors rizs
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
Só, őrölt bors, piros paprika, őrölt kömény
400 g tejföl.
Elkészítés:
A rizst megfőzzük, a zöldbabot megpároljuk. Az apróra vágott hagymát olajon megpároljuk, majd rátesszük a darált húst, és addig pirítjuk, míg fehér és darabos nem lesz. Ezután fűszerezzük: só, bors, reszelt a fokhagyma, piros paprika, kevés őrölt kömény és még pár percig főzzük.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, aztán a következő sorrendben rétegezünk: rizs, zöldbab, hús, rizs, zöldbab. A tetejére rátesszük a tejfölt, és 180 fokon 30 perc alatt aranybarnára sütjük
A receptet, fotót küldte: Csajbók Andrea, Nyíregyháza.
Vissza
|