Karfiol tortilla
KARFIOL TORTILLA
Hozzávallók:
12 db tojás
2 dl tejszín
1 szép nagy fej karfiol
1 fej vöröshagyma
1 db citrom leve
4 evőkanál olaj
Só, feketebors, reszelt szerecsendió, apróra vágott petrezselyem zöldje.
Elkészítés:
Karfiolt rózsákra szedjük, 5-8 percig sóval, citromlével ízesített forrásban lévő vízben főzzük. A tojásokat összekeverjük a tejszínnel és fűszerezzük (só, bors, szerecsendió, apróra vágott petrezselyemzöld).
Egy tepsibe felmelegítjük az olajat, megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzákeverjük a lecsurgatott karfiolt, leöntjük a tojásos tejszínes masszával, majd alulról egy kicsit átsütjük. Betesszük a sütőbe és felülről 180 C fokon sütjük. Ha grillezős a sütő, beállítjuk a grillezésre.
A receptet, fotót küldte: Szabados Erzsébet, Komárno, Szlovákia.
Vissza
|