Gitártorta
GITÁRTORTA
Hozzávalók:
Fehér piskóta:
7 db tojás
7 evőkanál kristálycukor
7 evőkanál liszt
Barna piskóta:
7 db tojás
7 evőkanál kristálycukor
7 evőkanál liszt
Kevés Holland kakaópor
+ 1 készen vásárolt piskótatekercs a gitár nyakának
Krém:
4 dl tej
40 dkg kristálycukor
4 db tojás
1 csomag csokoládés pudingpor
2 csomag Rama margarin (50 dkg)
Ízesítés: Holland kakaópor, csokoládéaroma, pici rum.
Bevonás: 60 dkg marcipán massza, 25 dkg aranybarna színű fondant
Díszítés: Kötöző szalag a húroknak, aranyszínű gyöngypor, cukorgyöngyök, ételszínezékek.
Elkészítés:
7 tojásfehérjét 7 evőkanál kristálycukorral felverünk, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, valamint 7 evőkanál lisztet. Piskótát sütünk. Ezt még egyszer megismételjük, de a következő piskótába kakaóport tegyünk, hogy barna legyen. Kihűtjük.
Elkészítjük a csokoládékrémet az alábbiak szerint: 4 dl tejet felforralunk 40 dkg kristálycukorral. 4 tojás sárgáját elkeverünk 1 csomag csokoládé ízű pudingporral és egy kevés langyos tejjel. Amikor a cukros tej felforrt a kettőt összevegyítjük és felfőzzük. Kiöntjük egy tálcára és hagyjuk kihűlni. 2 csomag Rámát (50 dkg) habosra kikeverünk, majd apránként hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot. Ízesítjük holland kakaóporral, pici rummal. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
Mivel nem volt gitárformám, így interneten kerestem a barátom gitárjáról egy fotót és azt kinyomtattam, ollóval körbevágtam. A piskótákat először félbe vágtam, aztán ezt a sablont a piskótára helyeztem és késsel szépen kivágtam. Mindkét piskótánál megismételtem. A gitár nyakára már nem maradt elegendő piskótám így kipótoltam egy készen vásárolt piskótatekercsből.
Torta összeállítása:
Barna piskóta, erre krém, majd fehér piskóta, krém, ismét fehér piskóta, krém, végül barna piskóta. A gitár nyakát ugyanígy rakjuk össze, de egyelőre még nem rakjuk hozzá a törzshöz, mert nem fér be a hűtőbe. Kívülről is bekenjük vékonyan krémmel, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Közben kb. 45 dkg marcipánt beszínezünk barnára és porcukorral beszórt deszkán kinyújtjuk hosszúkás alakra kb. 1,3 cm vastagra. Ezzel körbe beborítjuk a gitár törzsét. A feleslegeket levágjuk, és újra összegyúrjuk a marcipánt és kinyújtjuk, majd beborítjuk a gitár nyakát is. Kinyújtjuk az aranybarna színű fondant és rátesszük a gitár tetejére. 15 dkg marcipánt beszínezünk különböző színekre, például fekete, szürke. Elkészítjük a különböző apróbb kiegészítőket, díszítőelemeket. Feltesszük a tortára, úgy, hogy pici vízzel rögzítjük őket. Végül a gitár nyakát hozzáillesztjük egy kis krémmel a törzséhez. A kötöző zsinórokból rátesszük a húrokat. A gitár törzsét aranyszínű gyöngyporral lekenjük, hogy csillogjon.
Megjegyzés:
Az aranybarna fondant és az aranyszínű gyöngyport a desszertmesternél lehet beszerezni.
A receptet, fotókat küldte: Balázs Márta, Varsány.
Vissza
|
Amindenit ez valami fantasztikus!!!!!!!!!!
Tuti, hogy aki kapja, az elájul(t) tőle!!!!!!!!!
Szívből és őszintén gratulálok Balázs Mártának!
*
Gyöngyikém neked meg külön köszönet, hogy elhoztad nekünk ezt a csodás receptet!
Puszillak és szeretettel gondolok rád:
Ági