Meggyes-mákos rakott palacsinta
MEGGYES-MÁKOS RAKOTT PALACSINTA
Hozzávalók:
Palacsinta
Magozott meggy (lehet konzerv is) cukorral megszórva
Darált mák
Csokoládé.
(mennyiségeket nem írok, ízlés szerint készítjük).
Elkészítés
Palacsintát sütünk a szokásos módon.
Töltelék: A cukrozott meggyhez ízlés szerint mákot teszek, és egy tűzálló tál alját kivajazom. Az aljára palacsintát teszek, majd rá a tölteléket és addig folytatom, amíg megtelik a tál. Palacsinta legyen legfelül.
Előmelegített sütőben körülbelül 30 percig sütöm. Miután kivettem, csoki darabokat vízgőz felett felolvasztok, majd rákenem a palacsinta tetejére.
Megvárom, míg kihűl, és mint a tortát, felszeletelve tálalom.
A receptet, fotót küldte: Kovács Jánosné, Julika, Székesfehérvár.
Vissza
|
nagon finom dioval