Pudingporos szelet
PUDINGPOROS SZELET
Hozzávalók:
Tészta:
21 dkg cukor
5 db tojás
4 csomag pudingpor
Késhegynyi szalakáli.
Krém:
2,5 dl tej
1 csomag pudingpor
20 dkg Rama margarin
20 dkg cukor.
Elkészítés:
Tészta: A cukrot tojásfehérjékkel gőz fölött kemény habbá verjük. Beletesszük egyenként a tojások sárgáját. Hozzáadjuk a 4 csomag pudingport és a késhegynyi szalakálit.
Lazán összeforgatjuk, úgy sütjük, mint a piskótát.
Ha a tésztába puncspudingot használunk szép rózsaszínű lesz, akkor a krémhez vanília, vagy csokoládé pudingport használjunk.
Lehet fordítva is, ha csokoládés pudingport használunk a tésztához, akkor a krémhez puncs, vagy vanília pudingport vegyünk.
Krém: A tejben felfőzni 1 csomag pudingport, ha kihűlt, beletesszük a 20 dkg margarin és 20 dkg cukor keverékét, jól kikeverjük és lehet tölteni a süteményt.
A receptet küldte: Szem Lászlóné, Rózsika, Bácsbokod.
Katica mama is elkészítette ezt a süteményt a recept alapján, íme, a véleménye:
"Megsütöttem a Pudingos sütit, nagyon finom lett, de szerintem sok a cukor a tésztájába. Szerintem elég lenne 15 dkg az kb. 5 evőkanál cukor, amennyi a tojás, mert a puding maga csak kukoricakeményítő. Ha a hűtőbe teszi az ember, nagyon megereszkedik. Rá jöttem, hogy tulajdon képpen azért ereszkedik meg a tészta, mert a keményítő magába szívja a nedvességet. Szerintem nem szabad hűteni."
Vissza
|
Elkészítettem, mindent úgy csináltam ahogy le van irva még sem sikerült. Hiányoltam hogy nem irták le hogy ezt a mennyiséget mekkora tepsibe rakjuk.( Hagyományos gáztepsűbe, vagy egy minibe?) A tészta nem jött fel, kemény lett és tört. Összefoglalva : nem ajánlom tovább.