Meggyes-habos sütemény
MEGGYES – HABOS SÜTEMÉNY
Hozzávalók:
Tészta:
2 üveg kimagozott meggybefőtt, és a leve is kell. (Kb. 1 liter lé legyen, ha kevesebb, ki kell egészíteni vízzel)
20 evőkanál gríz
20 evőkanál cukor.
Krém:
5 dl tej
2 csomag pudingpor (vanília, vagy puncs, ízlés szerint)
1 kocka Rama margarin (25 dkg)
20 dkg cukor
Tetejére:
1 doboz Hulala tejszín (fél literes)
2 csomag habfixálópor.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit felfőzni, nagy tepsiben szétteríteni, hogy kihűljön.
Vaníliás, vagy puncspudingos krémet készítünk: 5 dl tejet felforralunk és 2 csomag pudingporral felfőzzük. A margarint 20 dkg cukorral kikeverjük é hozzáadjuk a pudinghoz. A kész krémet a tészta tetejére kenjük.
1 doboz Hulala tejszínt kemény habbá felverünk 2 csomag habfixálóval, és a krém tetejére simítjuk.
Kockákra vágva tálaljuk.
A receptet, fotót küldte: Szem Lászlóné, Rózsika, Bácsbokod.
Vissza
|
Sziasztok!
Nekem nagyon ízlett a süti, de sajna elég puha lett a grízes "tészája". Fel tudnád tüntetni , hogy pontosan mennyi gyümölcs kellene az 1 liter gyümiléhez. Mekkora üveg legyen. Köszönöm:Sz. B. Anikó