Körteleves tejszinesen
KÖRTELEVES TEJSZINESEN
Hozzávalók:
5 db szép nagy körte
2 dl tejszín
1 db citrom
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál vaníliás pudingpor
Cukor.
Elkészítés:
3 dl vízbe belefacsartam 1 citrom levét. 4 db körtét meghámoztam, magházát kivágtam, és kisebb darabokra szeletelve a citromos vízbe tettem. Hozzáadtam a vaníliás cukrot, és felforraltam (10 perc). A tűzről lehúzva beleöntöttem 2 dl hideg vizet, és a tejszínt. Fél dl vízzel elkevertem a pudingport, hozzáadtam a leveshez. A tűzre visszatéve az újraforrástól számítva 1 percig hagytam még a tűzön. Ezután a körtét néhány merőkanál lével turmixoltam (akinek van, csinálhatja botmixerrel). Visszaöntöttem a többi léhez, és cukorral utóízesítettem.
A maradék 1 körtéből hámozás után karalábé – vájóval gömböket formáztam, és a kész levesbe tettem. Alaposan lehűtöttem.
Hidegen, citromfű-levélkékkel díszítve tálaltam.
Könnyű, finom nyári leves!
Vissza
|
De csinos tányér!!!
A levesnek most állok neki!
Kedves Auror! Remélem ízlett a leves! A tányér készlet angol, Churchill névre hallgat:) Jó sütést-főzést kívánok: Gyöngyi (a szerk.)