TORTÁk : Banános csokoládétorta |
Banános csokoládétorta
BANÁNOS CSOKOLÁDÉTORTA
Hozzávalók:
16 db tojás
31 evőkanál kristálycukor
16 evőkanál liszt
2 zacskó sütőpor
13 zacskó 40 g-os tejszínhabpor
Víz
2 liter tej
5 zacskó Csokoládés pudingpor
1 kg banán
1,5 db margarin
3 evőkanál étkezési keményítő (gusztin).
A 8 tojássárgáját kikeverjük 8 evőkanál cukorral. Hozzákeverünk 8 evőkanál lisztet és egy zacskó sütőport, majd a végén beleforgatjuk a 8 felvert tojásfehérje habját. Zsírozott, lisztezett 31 cm átmérőjű tortaformában, vagy lábasban kisütjük előmelegített 180 C fokos sütőben. Mikor kihűlt a piskóta vízszintesen kettőbe vágjuk. Még egy ilyen piskótát sütünk és azt is kettőbe vágjuk. Összesen 4 db piskóta lapunknak kell lennie.
Odatesszük a tejet forrni, addig kanállal elkeverjük a pudingport 15 evőkanál cukorral, az étkezési keményítővel, pici tejjel, hogy csomómentes legyen. Majd megfőzzük a tejben. Mikor kihűlt kikeverjük a margarinnal. Külön felverünk 2 csomag tejszinhab port 1 deci vízzel és még ezt is a krémbe keverjük.
A banánokat kockákra vágjuk. Majd rétegezzük a tortát: Piskóta pici krém, banánok, krém, piskóta, krém, banánok, krém, piskóta, krém, banánok, krém és piskóta. A tetejét bevonjuk tejszínhabbal, vagy tejszínhabporral.
Nekem kellett 11 zacskó tejszínhabpor (amit vízzel kevertem ki, de lehet tejjel is), mert díszítettem a tortát. Aki nem díszíti, annak elég 4-5 zacskó tejszínhabpor is.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|
Csodaszépek a torták!!