Palócleves
PALÓCLEVES
Hozzávalók:
50 dkg hús (eredeti recept szerint birkahús, vagy marhalábszár, de sertésből is finom)
4 fej vöröshagyma
40 dkg zöldbab
30 dkg burgonya
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
Babérlevél, fokhagyma, őrölt pirospaprika, őrölt kömény, só, bors.
Elkészítés:
A húsból, a hagymából és a fűszerekből pörköltöt főzünk egy nagy fazékban. Kevés sós vízben külön-külön megfőzzük a felkockázott burgonyát és a feldarabolt zöldbabot.
Ezután hozzáadjuk a pörkölthöz a megfőtt babot, és burgonyát, és a főzőlevükből annyit, hogy gulyásleves sűrűségű legyen. Felforraljuk, és a tejföllel elkevert liszttel behabarjuk.
Finom, laktató leves!
A receptet, fotót küldte: Csajbók Andrea, Nyíregyháza.
Vissza
|
Helló. Ha babérlevél helyett tárkonnyal ízesited ,még finomabb lesz! Tisztelettel:namama