|
Narancsos kuglóf

NARANCSOS KUGLÓF
Hozzávalók:
4 tojás
15 dkg cukor
30 dkg liszt
2 evőkanál kakaó
1 narancs reszelt héja és leve
Fél csomag sütőpor
Fél kiskanál szódabikarbóna
15 dkg margarin
10 dkg csokoládé (lehet fehér csoki is)
10-15 dkg porcukor
28-30 cm átmérőjű kuglófforma.
Elkészítés:
Az egész tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a margarint. Hozzáadjuk a narancs reszelt héját és fél narancs levét. A másik felét pedig majd a cukormázhoz használjuk fel. Belekeverjük az apró kockákra vágott csokoládét is, majd végül hozzákeverjük a lisztet, sütőport és szódabikarbónát. Jól elkeverjük, és kétfelé osztjuk a tésztát. Az egyik felébe teszünk két evőkanál kakaóport.
Zsírozott, lisztezett kuglófformába kanalazzuk. Felváltva a fehér és barna tésztát. Utána pedig picit összekeverjük, hogy márványos legyen. Előmelegített 170 C fokos sütőben sütjük 50-60 percig. Fogvájóval ellenőrizzük, hogy átsült-e a tésztánk. Még melegen kiborítjuk a formából.
Kikeverjük a porcukrot a fél narancs levével és még 1-2 kanál vízzel, majd meglocsoljuk vele a kuglófot.
Sütéskor a kuglófformánkat rakjuk egy tepsibe és úgy toljuk a sütőbe, mert megkelhet a tészta annyira, hogy kifolyhat a közepén.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.

Vissza
|