Citromos kuglóf
CITROMOS KUGLÓF
Hozzávalók:
4 db tojás
15 dkg kristálycukor
30 dkg liszt
15 dkg kalácsba való margarin
1 db citrom leve és héja
20 dkg nagy szemű mazsola
Fél kiskanál szódabikarbóna
Fél sütőpor
28-30 cm átmérőjű kuglófforma.
Csokimáz
5 dkg csokoládé
2-3 kanál tej
1 kanál olaj
Elkészítés:
A 4 egész tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a margarint. Beleöntjük a citrom kifacsart levét és lereszelt héjját és tovább keverjük. Hozzáadjuk a mazsolát (előbb megmosni, és beáztatni, vagy: én szoktam egyet forralni rajta vízben, így megduzzadnak a szemek). Majd hozzákeverjük a sütőport, lisztet és szódabikarbónát.
A tésztát zsírozott, lisztezett kuglófformába öntjük és előmelegített 170 fokos sütőben kb. 50-60 perc alatt készre sütjük. Fogpiszkálóval lehet ellenőrizni, hogy átsült-e a tészta.
Nekem két kuglófformám van, Az egyik cserépből készült. Abban nehezebben sül át, így van, hogy 80-90 percig is sütöm.
Mikor kisült kiborítjuk a formából, majd ha kihűlt leöntjük csokimázzal.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|
Nagyon jó a rcept tegnap megsütöttem!!