Tiramisu 2.
TIRAMISU -2.
Hozzávalók:
30 dkg Plazma keksz, vagy Babapiskóta
2 dl erős feketekávé főzet lehűtve (Nescafé), melybe kevés rumot teszünk.
2 tasak Vaníliás slagkrém
2 dl tej a slagkrém elkészítéséhez
2 dl tejszín (Hulala)
25 dkg Mascarpone sajtkrém
1-2 tasak vaníliás cukor, rummal lehet ízesíteni.
Elkészítés:
A slagkrémet a vaníliás cukorral, tejjel habosra verjük, hozzádolgozzuk a tejszint, majd a Mascarpone sajtkrémet, ízlés szerint adunk hozzá pici rumot.
A kekszet megforgatjuk a lehűlt kávé főzetbe, egy mélyebb tepsibe sorba lerakjuk a felét, erre rásimítjuk a krém felét, ismét a kávés keksz, majd a krém másik fele. A tetejére kakaóport szitálunk (lehet belekeverni egy kis Nescafét is, hogy erősebb kesernyés íze legyen.).
Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon.
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka – Vajdaság.
Megjegyzés:
A slagkrém Magyarországon nem ismert, helyettesíthető Aranka vaníliás krémporral (Dr. Oetker). A tej mennyisége viszont több lesz, az utasítás szerint kell elkészítni. Legfeljebb egy picit kevesebb tejet használjunk, hogy keményebb krémet kapjunk. (a szerk.)
Vissza
|