Levesek : Sárgadinnyeleves vanília fagylalttal |
Sárgadinnyeleves vanília fagylalttal
SÁRGADINNYELEVES VANÍLIA FAGYLALTTAL
Hozzávalók:
1 db közepes nagyságú, érett sárgadinnye
2 dl tejszín
5 dkg méz
2 dl muskotályos bor
2 tasak vaníliás cukor
1 dkg friss gyömbér
10 dkg tejszínhab
2 dkg pirított mandula
1 db citrom
Mentalevél
Vaníliafagylalt.
Elkészítés:
A dinnye felét 0,5 x 0,5 cm-es nagyságú kockákra vágjuk. A megmaradt dinnyét leturmixoljuk. A tejszínt, a mézet, a muskotályos bort, és a finomra reszelt friss gyömbért jól összekeverjük. Ezek után hozzáadjuk a leturmixolt dinnyét. Porcukor, vaníliás cukor és frissen facsart citromlé hozzáadásával tehetjük még ízletesebbé a pikáns levesünket. Óvatosan a leveshez keverjük az apró kockákra vágott dinnyét. Tálalásig jól lehűtjük. Hidegen, adagonként egy gombóc vaníliafagylalttal tálaljuk.
Tejszínhabrózsával, mentalevelekkel és pirított mandulaszeletekkel díszíthetjük.
Ezt a receptet egy internetes oldalon találtam, és bár nem vagyok nagy sárgadinnye rajongó, mégis kipróbáltam. Tényleg nagyon finom, mindenkinek nagyon ízlett. Az eredeti recept szerint más gyümölccsel is ki lehet próbálni. Én saját készítésű vaníliafagyival tálaltam!
A receptet, fotót küldte: Kurucz Zsuzsa, Magyarország.
Vissza
|