Zöldségleves
ZÖLDSÉGLEVES
Hozzávalók:
1 csomag újhagyma
1 szál nagyobb fehérrépa
2 szál sárgarépa
1 fej karalábé
30 dkg zöldborsó
(Pár virág karfiol, 2-3 szem gomba, ha van otthon)
1 csomag petrezselyemzöld
1 púpozott evőkanál liszt
1 evőkanál vaj
2 evőkanál olaj
Só, (húsleveskocka)
Galuska:
2 db tojás
1 evőkanál víz
Liszt amennyit felvesz
Só.
Elkészítés:
Az olaj és vaj keverékén megdinsztelni a hagymát, majd a répaféléket. Liszttel meghinteni, picit pirítani, majd húslével (vagy vízzel) felönteni. Ha már csendesen fő, a többi zöldséget is hozzáadni. Hamar megpuhul minden, nem szétfőzni! Belefőzni a galuskát, legvégül adni hozzá az apróra vágott friss petrezselyemzöldet. Ezzel már nem főzni tovább.
Ha gombát is adunk hozzá, azt a répákkal együtt tegyük, a gombának is picit több idő kell, mint a zsenge zöldborsónak, karfiolnak, karalábénak.
Ez a leves igazán akkor finom, ha minden alapanyag friss, nem fagyasztott, valahogy finomabb!
Picit bővebben itt.
Vissza
|