Meggytorta
MEGGYTORTA
Hozzávalók:
Tészta:
15 db tojás
15 evőkanál cukor
12 evőkanál liszt
3 evőkanál kakaó
Krém:
10 db tojás
2 evőkanál liszt
16 evőkanál porcukor
8 evőkanál kakaópor, vagy 10 dkg étcsokoládé
40 dkg margarin
1,5 kg meggybefőtt, vagy szezonban friss, kimagozott meggy.
Tetejére:
Csokimáz (10 dkg csokoládé felolvasztva 5 dkg vajjal).
Elkészítés:
Tészta: Az 5 tojássárgáját kikeverjük 5 evőkanál cukorral. Hozzákeverjük az egy evőkanál kakaót és a 4 evőkanál lisztet. Végül az 5 tojásfehérje felvert kemény habját óvatosan beleforgatjuk. Zsírozott, lisztezett (39 cm x 28 cm) tepsiben megsütjük. Még két ilyen piskótát sütünk.
Krém: A tojásokat kikeverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a lisztet, a kakaóport és gőz felett sűrűre főzzük. Ha étcsokit teszek bele, akkor nem keverem előre bele, hanem a gőz fölött olvasztom hozzá. Mikor kihűlt a krém kikeverni margarinnal.
Rétegezés: Tészta, kimagozott meggy (aki szereti, lehet előtte rumba áztatni), krém, tészta, meggy, krém és tészta.
Tetejére csokimáz megy, de lehet díszíteni tejszínhabbal is.
A receptet, fotót küldte: Szabó Mónika, Becse Vajdaság.
Vissza
|