Lúdlábtorta 2.
LÚDLÁB TORTA 2.
Hozzávalók:
(kerek tortaformához)
Tészta:
4 db tojás,
2 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
4 evőkanál cukor.
Krém:
5 db tojás
1 evőkanál liszt
8 evőkanál porcukor
4 evőkanál kakaópor, vagy 5 dkg étcsokoládé
30 dkg margarin
Fél kg meggybefőtt, vagy szezonban friss kimagozott meggy.
Tetejére:
Csokimáz.
Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd lassan belekeverjük a lisztet és a kakaóport és végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Margarinozott, lisztezett tortaformában kisütjük. (28 cm átmérőjű tortaforma).
Krém: Az 5 egész tojást és a porcukrot elkeverjük mixerrel, majd hozzákeverjük a lisztet és gőz fölött főzzük. Majd lassan beleszitáljuk a kakaóport, vagy beleolvasztjuk a csokoládét. Mikor besűrűsödött és kihűlt a krém, hozzákeverjük a margarint is.
A piskótára kenjük a krém felét, majd a kimagozott (előzőleg rumba áztatott) meggyet rárakjuk és jöhet rá a krém másik fele.
Hűtőbe tesszük dermedni, majd leöntjük csokimázzal. (10 dkg csokoládét felolvasztunk pici cukorral és fél margarinnal).
Ha egész nagy tepsivel (39 cm x 28 cm) készítem a Lúdláb tortát, akkor ezeknek a hozzávalóknak a 4 szeresét veszem. Persze a csokimázhoz nem kell 15-20 dkg csokinál több (fenti kép).
Receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|