TORTÁk : Ananászos-banános torta |
Ananászos-banános torta
ANANÁSZOS-BANÁNOS TORTA
Hozzávalók:
Tészta:
7 db tojás
7 evőkanál kristálycukor
5 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
15 dkg darált dió
Csipet szódabikarbóna
1 dl víz.
Krém:
3 csomag vaníliás pudingpor
1 liter tej
9 evőkanál kristálycukor
1 db margarin (25 dkg).
Töltelék:
4 db banán
Fél db citrom leve
Fél kg ananász (konzerv).
Tetejére:
Fél liter tejszínhab, vagy 8 zacskó tejszínhabpor (ha díszíteni is akarjuk).
Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverjük a 7 kanál cukorral. Hozzáöntjük a fél pohár vizet és tovább keverjük. Belekeverjük a diót. Majd a liszt és sütőpor keverékét. Végül a tojások felvert habját óvatosan hozzákeverjük. Vajazott, lisztezett, 28 cm átmérőjű kerek tortaformában kétszerre kisütjük. (Nekem 2 db. Ilyen tortaformám van így én kétfelé osztottam a tésztát és egyszerre sütöttem ki mind a két piskótát).
Mind két piskótát kétfelé vágtam vízszintesen. Összesen 4 db piskótatésztát kell kapnunk.
A vaníliás pudingport elkeverni a cukorral és pici tejjel. A többi tejet felforralni, és a pudingos keveréket megfőzzük benne. (Előírás szerint). Mikor kihűlt a krém, kikeverni margarinnal.
Rétegezés:
· 1. piskótalap, kockákra vágott ananász erre a vaníliás krém
· 2. piskótalap, nagyon vékonyan krém, félbevágott banánok (a banánokat előtte meg kell locsolni a citrom levével), krém
· 3. piskótalap, kockákra vágott ananász, erre a krém és
· végül a 4. piskóta.
Tetejét tejszínhabbal vonjuk be, és díszítjük.
Receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|
Egyben is meg lehet sütni a piskótát és elvágni négyfelé??