Földiepres torta
FÖLDIEPRES TORTA
Hozzávalók:
Tészta:
10 db tojás
10 evőkanál liszt
10 evőkanál kristálycukor
1 csomag sütőpor
Csipet szódabikarbóna.
Krém:
3 csomag vaníliás pudingpor
1 liter tej
9 evőkanál kristálycukor
2 tasak zselatinpor
2 kg földieper és a leve
1 db margarin (25 dkg).
Tetejére:
4 csomag tejszínhabpor, vagy fél liter tejszín.
Elkészítés:
A 10 db tojásból a szokásos módon piskótatésztát készítünk. Majd vajazott, lisztezett tepsiben kisütjük (40 cm x 38 cm) 180 C fokon.
A vaníliás pudingport elkeverjük a cukorral és egy pici tejjel, hogy NE legyen csomós, a többi tejet felforraljuk és megfőzzük benne a pudingot. Mikor kihűlt kikeverjük a margarinnal.
A földiepret megmossuk, és apró kockákra vágjuk, hagyjuk, hogy kicsit levet eresszen.
A zselatint az utasítás szerint megfőzzük, csak nem vízzel, hanem a földieper levével. Mikor már kezd kocsonyásodni akkor, belekeverjük az apró kockákra vágott földiepret, majd ezzel kenjük meg a kihűlt piskótát. Ennek a tetejére kenjük a vaníliás krémet. Tetejét tetszés szerint tejszínhabporból, vagy tejszínből készült habbal díszítjük.
Receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|