Banántorta
BANÁNTORTA
Hozzávalók:
3 kg banán
80-90 dkg darált háztartási keksz
5 csomag vaníliás puding
2 liter tej
50 dkg margarin
15 nagy kanál kristálycukor
1 db citrom leve
Fél liter tejszínhab
2 tojásból piskótatészta (28 cm átmérőjű tortaformában sütve).
Elkészítés:
A pudingot megfőzzük a két liter tejben 15 kanál cukorral (de előtte pici tejjel simára keverjük, hogy csomómentes legyen). Mikor kihűlt a krém, kikeverni a margarinnal.
Míg hűl a krém kisütni a piskótatésztát és félbevágni a banánokat. Majd meglocsolni a banánokat citromlével, hogy NE barnuljanak meg. A krémbe belekeverni óvatosan a darált kekszet.
Következik a rétegezés: a a masszát és a banánt addig rétegezzük, míg a hozzávalók el nem fogynak. Sorrendjük: Piskótatészta, kekszes massza, fél banánok, kekszes massza, fél banánok és így tovább. Nekem ki szokott jönni 4-5 sor keksz massza is ennyi anyagból.
A tetejére felverjük a tejszínhabot és azzal is díszítjük.
A két tojásos piskóta el is maradhat, de akkor meg kell kenni egy kis vízzel a tálca alját, hogy NE ragadjon le a kekszmassza. Én ezért is szoktam alá egy kis vékony tésztát is sütni.
A keksz masszába ízlés szerint lehet még tenni apróra vágott banáncsokit vagy zselécukrot.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|