Majonézes gombasaláta
MAJONÉZES GOMBASALÁTA
Hozzávalók:
0,5 kg gomba
1 db méretes citrom
Só
1 pohár tejföl
15 dkg majonéz
1 teáskanál mustár
2 teáskanál kristálycukor
1 csipet szárított tárkony (ha nincs friss)
Pár csepp zöld citrom leve
Őrölt fehérbors.
Elkészítés:
A gombát alaposan megmosom, de nem áztatom. Forró vízzel leöntöm, ízesítem a sóval és egy citrom kifacsart levével. Forrástól számítva 5 percig főzöm - így nem lesz puha, ress marad. Leszűröm, és hagyom hűlni.
A többi hozzávalóból elkészítem az öntetet. A gombát vékonyabb szeletekre vágom, és a mártásba keverem.
Jól lehűtve tálalom. Most rozsos kenyeret pirítottam, vajaztam, szalámit tettem rá, és a majonézes gombát tálaltam mellé.
A gomba, mint olyan, nem egy könnyű étel, az egyik legnehezebben emészthető ételek közé tartozik, ám roppant egészséges!
Gyors, finom, laktató előétel, vagy reggeli, vacsora lehet.
Vissza
|