| 		
		 
 Cseresznyelikőr
CSERESZNYELIKŐR 
  
  
Hozzávalók: 
1,5 kg cseresznye 
1 kg kristálycukor 
5 dl víz 
Kb. 5 cm hosszú fahéjdarab 
4 db szegfűszeg 
4 dl 70 %-os alkohol. 
  
  
Elkészítés: 
Válogassuk ki a szép, egészséges cseresznyeszemeket szárakkal együtt. Mossuk meg gyorsan, szedjük ki óvatosan a vízből és tegyük egy konyharuhára. Takarjuk be egy másik konyharuhával, és hagyjuk megszáradni. 
Öntsük a cukrot egy főzőedénybe a vízzel, a fahéjjal és a szegfűszeggel. Addig melegítsük alacsony lángon állandó kevergetés mellett, míg a cukor el nem olvad. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. 
A cseresznye száraiból ollóval vágjunk le egy keveset. Tegyük a gyümölcsöt egy nagyobb befőttes üvegbe (5 l-es), és öntsük rá a fűszeres szirupot, valamint az alkoholt. 
Miután az üveget lezártuk, hagyjuk a napon 2 hónapig. Naponta egyszer rázzuk fel a likőrt. 
  
2 hónap után szűrjük át palackokba a likőrt úgy, hogy tölcsért teszünk a palackba, amibe papír filtert helyeztünk. Zárjuk le légmentesen, és hagyjuk még 2 hónapig érlelődni. 
  
 
   
  Vissza 
 | 
70%-os mi lesz bból dinamit?
megpróbálom de ha detoxálok perelek......... :D!